שיח הכניסה 16 מיליון שקל ברבעון, הרוויחה 273% יותר מהרבעון הקודם

רבעון שיא של שיח מדיקל על פי דוחות רבעון Q3 שפורסמו הבוקר. בשורה התחתונה - עלייה של 273% ברווח המייצג לעומת הרבעון הקודם והכנסות של יותר מ-16 מיליון שקל שהם גידול של 52% מהרבעון הקודם. לצד זאת - שני בתי מרקחת חדשים בשליטתה, יבוא מוצלח שעומד בראש טבלת הזנים החזקים וסדרת זנים חדשה נוספת שצפויה להיכנס בקרוב

חברת שיח מדיקל (Seach Medical) פרסמה היום (ד’) את דוחותיה הכספיים לרבעון השלישי של השנה. ברבעון זה נרשם מהפך בפעילות החברה, כשהחברה הציגה הכנסות של כ-16.2 מיליון שקל, שהם גידול של 145% בהשוואה להכנסות של 6.6 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד וגידול של 52% בהשוואה להכנסות של 10.7 מיליון שקל ברבעון הקודם השנה (Q2). הגידול בהכנסות נובע לדברי החברה מהגדלת פעילות השיווק וכן מהגדלת היצע המוצרים.

בשורה התחתונה הציגה החברה רווח מייצג, בנטרול שינויים בנכס ביולוגי ותגמול מבוסס מניות, וכן לפי שיעור מיסוי מייצג של כ-2.8 מיליון שקל, עלייה של 273% (כלומר יותר משילוש) בהשוואה לרווח של 0.75 מיליון שקל בלבד שהציגה החברה ברבעון הקודם.

בנרמול שנתי של התוצאות, שניתן לעשות בענף הקנאביס מכיוון שהוא ענף שאינו מאופיין בעונתיות משמעותית, ניתן להעריך כי החברה מרוויחה לפי הרבעון השלישי של השנה בקצב שנתי של לא פחות מ-11 מיליון שקל, זאת בהשוואה לקצב שנתי של 3 מיליון שקל בלבד על פי הרבעון הקודם.

מדובר בתוצאות מרשימות ביותר עבור החברה, הנסחרת בעת כתיבת שורות אלה, לפני פתיחת יום המסחר, לפי שווי שוק של כ-114 מיליון שקל. משכך הרווח המנורמל על בסיס תוצאות הרבעון מעניק לה מכפיל רווח של 10.3 ויש לציין שאף אחד בשוק לא ציפה לתוצאות כאלו – לא בשורה העליונה, ולא בשורה התחתונה.

שי שריד יוגב שריד שיח מדיקל (צילום: תמי בר שי)
האחים שי שריד ויוגב שריד, מייסדי ומנהלי שיח מדיקל (צילום: תמי בר שי)

שיח גם מדווחת, באופן שיש לשבחו מהפן של השקיפות, על התוצאות של בית המרקחת “אבן חן” באבן יהודה בו שיח רכשה באוגוסט השנה את השליטה (51%) בתמורה לכ-1 מיליון שקל במזומן וכ-2 מיליון שקל במניות – רכישה שאוחדה בתחילת אוגוסט ומשכך השפיעה על הדוחות הכספיים.

על פי החברה, הרכישה של בית המרקחת אבן חן תרמה כ-1.8 מיליון שקל להכנסות ו-19 אלף שקל לרווח. כלומר גם בנטרול תוצאות בית המרקחת מקבלים צמיחה מרשימה של 36% בהשוואה לרבעון הקודם ו-118% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד.

בנוסף לבית מרקחת אבן חן שרכשה החברה לפי שווי של 6 מיליון שקל, הרכישה הנוספת שביצעה החברה בחודש שעבר (אוקטובר 2021) של השליטה (50.1%) בבית מרקחת “תפרחת” בקריית ים בתמורה ל-5.2 מיליון שקל במזומן ובמניות ועוד 2.85 מיליון שקל במזומן בהתקיימות של אבן דרך – עדיין לא אוחדה בדוחות הכספיים. הרכישה הזו של בית המרקחת תפרחת, שהכניס כ-7.2 מיליון שקל במחצית הראשונה של השנה והרוויח 700 אלף שקל, תהיה מאוחדת רק בדוחות הרבעון הרביעי של השנה.

מרג’ין אוף סייפטי: המרג’ין אוף סייפטי של החברה, שהינו הנכסים של החברה בניכוי ההתחייבויות ביחס לשווי שוק, ללא רכוש קבוע שאת שוויו בעת מכירה, ככל וישנה, קשה להעריך – עומד על כ-60.9%. נתון זה נמצא ברף העליון ביותר מקרב חברות הסקטור והוא אמור להיות אינדיקטור אפשרי, אך לא בלעדי, לבטיחות החברה.

הסכמים ושיתופי פעולה: לחברה שיח יש הסכם שיתוף פעולה עם לקוח מאוסטרליה ששמו לא פורסם, במסגרתו ידוע כבר על 120 ק”ג שייצאה החברה לאוסטרליה (בהערכה גסה של מחיר מכירה של כ-15 שקל לגרם מדובר בהיקף מוערך של 1.8 מיליון שקל).

כמו כן, לחברה יש הסכם עם פנאקסיה במסגרתו היא וטוגדר מספקות לפנאקסיה חלק מחומר הגלם שפנאקסיה מייצאת לחו”ל. בגלל שפנאקסיה לא מדווחת על היקפי הייצוא שלה, לא ידוע האם מדובר בהסכם מהותי או לאו ומשכך האנליסטים השמרנים יתייחסו אליו כהסכם שאינו מהותי.

לשיח יש גם הסכם ייבוא עם חברת זנאביס (Zenabis) שכיום בבעלותה של חברת הקסו (HEXO). הייבוא שמבצעת שיח מזנאביס, כמו כל החברות, נעצר למשך תקופה מסוימת בתחילת 2021 בעקבות הקשחת נהלי הייבוא שהגיעה מצד היק”ר, אך שיח הצליחה מאז לעמוד בנהלים וביצעה מספר משלוחי ייבוא בהיקף כולל של כמה מאות קילוגרמים.

הזנים של זנאביס, שמגיעים בסיבוב הנוכחי לישראל בפעם השנייה אחרי הצלחה בשנת 2020, יהיו שוב הזן מרמלדה (Marmalade) שכבר נכנס למלאי ונמכר די בהצלחה בימים אלה בעקבות הופעתו בראש טבלת הזנים החזקים, וגם הזן אוג ארסי (Og Arsi), שצפוי להצליח לא פחות ואמור להיכנס למלאי בשבועות הקרובים. בנוסף מתכוונת החברה להשיק סדרת זנים חדשה על שם דמויות תנ”כיות, זאת כתוספת לסדרת “אלמנטס” שהשיקה במהלך הרבעון האחרון על שם אלמנטים בטבע.

בשוק המקומי יש לשיח הסכם שיתוף פעולה עם מגדל ששמו לא פורסם, במסגרתו המגדל קיבל רשות להשתמש בתוצרת של החברה בתמורה לחלוקה מסוימת ברווחים בין הצדדים כשהאחוזים המדויקים שיחולקו בין שני הצדדים לא דווחו. בחודש אוקטובר שיח חתמה על תיקון להסכם עם המגדל שעיקריו הוא שהמגדל גם יכול לרכוש זכויות, ככל הנראה בלעדיות, בגנטיקות של החברה.

בנוסף, לחברה יש הסכם בלעדי עם חברת קנאבו (Kanabo) הישראלית הנסחרת בבורסת לונדון לפי שווי שוק של כ-51 מיליון ליש”ט (215 מיליון שקל) במסגרתו לשיח ישנה זכות בלעדית לייבוא מוצריה של קנאבו לארץ. לטענת שיח מדובר במכשירי האידוי היחידים שמורשים להימכר בישראל, אך ככל הידוע לנו אין כיום אישור למכירת מכשירי אידוי בשוק הקנאביס הרפואי בכלל.

מבט לעתיד: מקור צמיחה אפשרי של שיח מחוץ לשוק הישראלי הוא השוק האוסטרלי, כאשר החברה, שהיא הישראלית היחידה בינתיים שמייצאת ליבשת הגדולה, תישפט כמובן רק על פי תגובות המטופלים בשוק האוסטרלי למוצריה. תגובות חיוביות יובילו מן הסתם להזמנות נוספות מצד הלקוח האוסטרלי.

בנוסף, נכון לסיום הרבעון השלישי, לחברה יש קופת מזומנים הקרובה ל-19 מיליון שקל וכפי שדיווחנו בעבר בסקירות השבועיות יש לה גם הסכם מסגרת אשראי בריבית טובה עם בנק הפועלים. קופת המזומנים, בצירוף עם מסגרת האשראי, מאפשרת לחברה להמשיך בביצוע רכישות נוספות כדוגמת שני בתי המרקחת שרכשה עד כה. 

אבל האתגר הגדול ביותר של החברה יהיה לשמור על התוצאות האלו גם ברבעון הרביעי של השנה. אם היא תצליח לעשות כן אז יהיה אפשר לדעת שלא מדובר ברבעון חריג אלא שהחברה עלתה על “דרך המלך”.

*** אין בנאמר המלצה לביצוע פעולות בניירות ערך, הנכתב הינו דעה בלבד. כל המבצע פעולות כלשהן על בסיס הכתוב עושה זאת על אחריותו בלבד ואין צוות המגזין אחראי לנזקים כלשהם שיגרמו כתוצאה מפעילות בניירות ערך בעקבות הכתבה ***

המשך קריאה
Back to top button
Close

אופס!

אנא בטלו את חוסם הפרסומות כדי לצפות בתוכן באתר